Чорнобильський медичний фаховий коледж Чорнобильський медичний фаховий коледж

Вітаємо Вас на сайті Комунального закладу Київської обласної ради «Чорнобильський медичний фаховий коледж»!

Ви хочете навчатись у

Медичному фаховому коледжі?

Дізнайтесь про правила прийому до коледжу, перелік освітніх ступенів та спеціальностей, розклад вступних випробувань.

Докладніше

м. Яготин

вул. Незалежності, 71а

Тел./Факс: (0-45-75) 5-48-42 (Місцевий)

kvnzchmy@gmail.com
Новини

Лише той, хто здатний відчути чужий біль, ніколи не нашкодить своєму пацієнтові. Медики “екстренки” - справжні відчайдухи: сміливі, мужні і розумні…

       “Лише той, хто здатний відчути чужий біль, ніколи не нашкодить своєму пацієнтові. Медики “екстренки” - справжні відчайдухи: сміливі, мужні і розумні…” (з власних спостережень)
      Стресостійкість і сильний дух, мабуть, це ті складові характеру медиків екстреної медичної допомоги, які не дають права на помилку. Вони - люди-подвижники. Від єдиного правильно прийнятого рішення залежить людське життя.
     Випадок стався в Броварах в другій половині дня. На тротуарі, поблизу проїжджої частини, свідок виявив літнього мужчину без свідомості і набрав номер оперативно-диспетчерського відділу “103”. Пояснивши ситуацію, вказавши адресу, бригада Броварської станції екстреної медичної допомоги в невідкладному порядку помчалася на виклик. За лічені хвилини борт №432, котрим кермував спритний Олексій Клименко, був в зазначеному місці пригоди.
      “По прибуттю, - розпочав свою розповідь керівник бригади фельдшер з медицини невідкладних станів Євген Шевченко, - на тротуарі дійсно лежала літня людина на лівому боці. Чоловікові, на вигляд, років 70-т. При первинному огляді було встановлено, що у пацієнта відсутні дихання та пульс на магістральних судинах. Зіниці не реагували на зовнішній подразник. Шкірні покриви обличчя та шиї були синюшного кольору. Я констатував клінічну смерть пацієнта. Нами було негайно розпочаті заходи серцево-легеневої реанімації”.
Всі члени бригади діяли як одне ціле. Поки Євген Юрійович проводив компресію, його напарницею-колегою фельдшером з медицини невідкладних станів Христиною Мисюкевич встановлювалися довенний доступ і ларингеальна маска, вводився адреналін і проводилася штучна вентиляція легень. Олексій Григорович допомагав з підключенням дефібрилятора.
 
    20 хвилин тривали реанімаційні заходи. За цей проміжок часу, за словами Євгена Юрійовича, в пацієнта тричі спостерігалася фібриляція шлуночків. Це пряме призначення для проведення дефібриляції медиками. З трьох спроб здійснених розрядів, двічі серце чоловіка давало зупинку і лише за третім разом відновився кровообіг.
   Після успішно проведеної серцево-легеневої реанімації, літнього чоловіка було переміщено до салону санітарного транспорту. Під безперервним моніторингом і необхідними медпрепаратами пацієнта було доставлено в Броварську багатопрофільну клінічну лікарню з попереднім діагнозом: раптова зупинка кровообігу з відновленням серцевої діяльності.
      Кожний з нас в своєму житті робить свій вибір. Один з них - вибір професії - важливий крок. І тут, головне, не помилитися. 4 роки тому вона обрала собі професію і за короткий термін роботи в складі Броварської станції екстреної медичної допомоги вже встигла відкрити свій власний рахунок.
Христина Мисюкевич і її перша успішна серцево-легенева реанімація.
“Бути фельдшером екстреної медичної допомоги - це покликання і своєрідний стиль життя. Фельдшер – це багатопрофільний фахівець з величезним портфелем знань та практичних вмінь, який надає першу догоспітальну медичну допомогу нужденним. Рятувати життя Ваш прямий обов’язок” ( Олена Люлявська, головний фельдшер Київського обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф)
    В серпні 2023 року стіни Київського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф прийняли 40 дипломованих молодших спеціалістів, які закінчили профільні медичні коледжі. І перш ніж виїжджати на самостійні виклики, в нашому Центрі було прийнято колегіальне рішення підвищити самооцінку молодим спеціалістам: вдосконалити теоретичні знання та відточити практичні навички. Тоді досвідчені спеціалісти нашого Центру провели двотижневий курс для молодих колег. А їхні слова - побажання надовго закарбувалися в пам’яті.
     “Надважлива підтримка молодого спеціаліста, особливо на початку профільної кар’єри. Бо перші кроки завжди складні. Я пригадую себе в цьому віці, коли починав фельдшером швидкої допомоги. Тому вчитися, вдосконалювати свої вміння, коли є на це час і, тим паче, можливості, дуже цінно,” - поділився в серпні своєю думкою медичний директор НКП КОР “КОЦЕМД МК” Вадим Суховатенко.
   На долю випускників медзакладів освіти випало чимало випробувань. Це і ковід, і повномасштабне вторгнення. До слова, ці умови досить жорстко вплинули на рівень знань в українській освіті в цілому. Майбутні медики були позбавлені повноцінного очного навчання. А головне - практичного вдосконалення своїх набутих знань. Тому, ідея створення навчально-практичних курсів для молодих дипломованих спеціалістів “екстренки” стала необхідністю. А унікальність навчання полягала в тому, аби виховати для поповнення професійних лав серед медиків кваліфікованих спеціалістів і дати можливість зростати їм.
Людина, особливо молода і без досвіду роботи, завжди потребує підтримки і мотивації. Перші кроки в будь-якій професії, як правило, морально непрості. Хвилювання і невпевненість в своїх діях - це природно. Саме тому підтримка досвідченого колеги по цеху така необхідна на початках.
     Відчувати підтримку, що ти не наодинці - по-справжньому магічний вплив на самовпевненість. А правильно підібрані слова завжди стають міцним фундаментом для успішного розвитку.
    Христині Анатоліївні Мисюкевич по-справжньому пощастило. Маючи диплом КЗ КОР "Чорнобильського медичного фахового коледжу", юна дівчина була запрошена на двотижневий інтенсивний курс підвищення кваліфікації нашого Центру. Згодом, пані Христина, стала колегою медикам Броварської станції екстреної медичної допомоги.
    З Євгеном Шевченком Христина Анатоліївна працює 7 місяців. Він дійсно став наставником і неабиякою підтримкою для молодої фельдшерки.
    “Усвідомлювати, що ти не один, не втомлюватися повторювати, що все буде добре, що ти все зможеш, ти сильна і розумна, не бійся! В тебе все вийде - це, мабуть, і є та необхідна мотивація і сила слова, яка дійсно необхідна для кожного молодого спеціаліста-початківця в нашій нелегкій роботі”, - резюмує керівник бригади Євген Шевченко.
Одна з складових успіху в командній роботі - це, безумовно, порозуміння. І з свого боку, колеги, хочеться потиснути Вам руки і побажати так тримати!
Поширити сторiнку